Eerste wedstrijd te Brussel-Opwijk

imageOp zondag 28februari heb ik mijn allereerste interclub gereden bij de beloften in Brussel-Opwijk. In het begin was het nog zoeken naar de snelheid en wedstrijdinzicht maar na een paar kilometer voelde het weer goed in de benen het niveau . 

 

Na 20km werd er een kopgroep gevormd met onder meer mijn ploegmaten Piet Allegaert , Christophe noppe en Benjamin Declercq . 

 

Ik hield samen met de rest van de ploeg ons goed in het peleton gevormd samen . Het peleton moest 3 grote ronden bedwingen met als plaatselijke hindernissen de varent en de putberg (allebei kasseien) na 2x de ronde te hebben afgelegd hadden de koplopers meer dan een minuut en speeden zij de rol van betekenis voor de overwinning .

 

op het bovenkomen van de putberg was het alert geslagen want het peleton gaf fors door op de grote weg waar de wind linkszij in het naderl stond . Spijtig genoeg heb ik dan te maken gekregen met pech (snelspanner die was losgekomen) en heb het peleton moeten laten rijden . zodra ik bij de ploegwagen was geweest heb ik opnieuw kunnen aansluiten maar dan bij het 2e deel van het gebroken peleton waarmee we dan samen naar de aankomst reden .

 

Ik ben al bij al tevreden met de conditie op mijn 1e wedstrijd van het seizoen . de pech moetje erbij nemen maar ik lig daar niet van wakker . volgende week opnieuw !

 

Piet allegaert en Christophe noppe werden mooi 3e en 4e

 

Benjamin Declercq en Cedric Beullens werden  18e en 43e

 

Jacob,Cedric en Jorden reden samen met onze groep uit naar Opwijk !

 

 

One thought on “Eerste wedstrijd te Brussel-Opwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *