Verslag Tour du Piëmont Pyrineeën

Beste supporters,

Vorige week vrijdag tot zondag nam ik deel aan de franse 2.12 rittenwedstrijd Tour Du Piëmont Pyrineeën.

Vrijdag : 140km met enkele stevige hellingen en 1plaatselijke ronde van 10km.
: Na 5km ontstond er een kopgroep van 28renners waarin ik aanwezig was met 2ploegmaten. Wij bleven met een goeie 5 minuten voorsprong voor op de achtervolgers. De laatste 10km waagde ik mijn kans na enkele schermutselingen in de kopgroep, maar op 3km van het einde werd ik ingelopen door 15 overgeblevenen en kon ik nog een mooie 4e plaats halen in de spurt.

Zaterdag : 135km met de beklimming van de Col de Soulor (12km) en de Col d’Aubisque (7km) in de laatste 40km. Na een gesloten begin van de wedstrijd kon ik goed vooraan starten aan de voet van de eerste col. Op 4km van de top van de Soulor bleven wij met 5renners over en moest ik jammergenoeg mijn eigen tempo opzoeken en de eersten laten gaan.
Ik kwam op de Aubisque met een minuut 50 seconden achterstand boven en kon mijn afdaling perfect inschatten en kon nog schade goedmaken. Ik werd 11e in deze etappe.

Zondag : 137km die in het eerste uur al een gemiddelde snelheid bedroeg van 50km/uur. Eventjes was het tanden bijten en afzien maar ik herstelde snel en kon op de slotklimmetjes van 2km + De aankomststrook van 700m aan 7 % goed stand houden en werd er 10e aan de finish en in het algemene klassement werd ik heel mooi 4e op een kleine 3seconden van het podium. Ik werd ook 3e belofte.

Morgen ( Woensdag 30Augustus ) Sta ik aan de start van de IC Te Oudenburg, de Memorial Danny Jonckheere. De wedstrijd bedraagd 165km verdeeld over 10 ronden van 15km. De start is om 14u aan de markt te Oudenburg!

2 thoughts on “Verslag Tour du Piëmont Pyrineeën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *