Verslag Triptyque des Monts et Chateaux

Beste supporters,

Van Vrijdag 31maart tot Zondag 2April stond ik aan de start van de 22e Triptyque des monts et chateaux.
Deze wedstrijd bestond uit 3ritten in lijn en 1 individuele tijdrit van 10km. Deze wedstrijd is een UCI 2.2 Categorie op internationaal niveau.

Vrijdag rit 1 : Rit van 169km met start in FLobecq en finish in Warcoing. Een rit met 6 hellingen zoals De Mont Saint-Aubert, Mont de L’Enclus, Côte des Papins en de Croix Jubaru. Het was een zware wedstrijd met een hoge snelheid en nervositeit in het peloton. Halverwege de wedstrijd kwam de regen er ook nog bij, maar daar hadden we niet veel last van. Het werd een massaspurt en ik werd 26e

Zaterdag rit 2 : Rit van 148km met start in Frasnes-lez-Buissenal en finish in Péronnes-lez-Antoing. De 2e rit moest in de eerste 30km over 3hellingen, de Chapelle des Champs, Rue des Mots, en de Côte du Paradis. Een loodzware snelheid in de eerste 20km zorgde voor een kleine schifting in de aanloopfase naar de 4e helling, de Trou Robin Na 40km werd de koers geneutraliseerd door een zware valpartij in een afdaling met meer dan 40renners. Na de neutralisatie gingen we de 2 plaatselijke ronden in met daarin 2keer de Kasseihelling Chateaux D’antoing en de Kasseistrook Rue de la Chapelle. In de laatste ronde net voor de Helling gebeurde er een valpartij waardoor er 20 renners een voorsprong opbouwden en voorbleven om te spurten voor de overwinning. Ik werd nog mooi 3e in de spurt van het peloton en in totaal 23e. Na deze rit stond ik 26e in het algemene klassement.

Zondag rit 3a : Een individuele tijdrit van 10,5 met start en aankomst in Chièvres. Ik behaalde een mooie 19e plaats, zo stond ik 22e in het klassement.

Zondag rit 3b : Rit van 97km met start en aankomst in Chièvres. In deze rit moesten er 6 hellingen beklommen worden, Mont de Mainvault, Côte de la Bousée, Côte du Bourliquet, Côte du Beau-Site, Côte de l’Arabie en de Côte du Saule Pendu. BMC-Development Team en Axeon Haegens controleerden de volledige wedstrijd en zo gingen we naar een massaspurt. Ik offerde mij op om mijn ploegmaat Jordi Warlop goed af te zetten aan de finish en hij werd mooi 8e. Een Luxemburger won de spurt van het peleton. Ik werd rond de 60e en zo werd ik 21e in het algemene klassement en 6e Belg.

Het was een fantastische ronde met veel steun van ploegmaten en familie vriendin en supporters. Nu alles op het PK Tijdrijden.

15.054 thoughts on “Verslag Triptyque des Monts et Chateaux