Verslag wedstrijd Staden

Dit weekend stond ik aan de start van mijn eerste wegwedstrijd van het seizoen, de interclub Gent-Staden.
Samen met 170 starters moesten we 160km afleggen verdeeld over 8ronden van 20km in en rond Staden.
Het beloofde een zware wedstrijd te worden door de hevige wind die op vele plaatsen in het nadeel stond in de buurt van Staden.

Het was een gevaarlijke start door de zenuwen van vele renners die allemaal wouden vooraan zitten om ditect mee te zijn van in het begin. Ik kon mij goed vooraan positioneren in het peleton, maar de koerskilometers die ik had was niets vergeleken met vele andere renners. Het was eventjes halfweg aanklampen vooraan wanneer de zijwind haar factor speelde. Op een moment wanneer de wedstrijd openbrak toen er 12renner wegreden op een breed stuk zijwind, zat ik jammer genoeg iets te ver. Het was onmogelijk om er alleen naartoe te rijden wanneer de wind op de kop zat en besloot ik om iets later nog iets te kunnen forceren. De laatste 2ronden reden er 20 renners weg en weeral maakte ik de fout om niet mee te zijn. Maar bij het ingaan van de laatste ronde reed ik samen met 6andere renners de kloof toe naar de achtervolgers. De laatste 5Km probeerde ik nog iets te forceren maar jammer genoeg was er niets aan te doen om weg te geraken en werdt het een spurt met 25man.

Ik kon mij nog goed plaatsen in de spurt en werdt 9e van de groepspurt en werd 31e in totaal.

Al bij al ben ik zeer tevreden met de uitslag in mijn 1e wedstrijd met deze conditie na vorig jaar opgegeven te hebben in Brussel-Opwijk na 100km. Nog een paar vorderingen en we zijn er weer klaar voor voor volgende weken .

10 thoughts on “Verslag wedstrijd Staden

  1. etienne degrande

    Komt goed jongen. Gezond bleven en geen zware valpartyen,en word een goed en geslaagd seizoen.veel geluk.een suporter. Van Turnhout.

  2. criptomoedas

    Você pode ser mais específico sobre o conteúdo do seu artigo? Depois de lê-lo, ainda tenho algumas dúvidas. Espero que possa me ajudar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *