Handzame Challenge + Ichtegem

Vorige vrijdag stond ik aan de start van de Handzame challenge.
Jammer genoeg kon ik mijn goed gevoel niet verzilveren door een lekke band net voor een cruciaal moment.
Op 1km voor De Moeren reed ik lek vanachter door een leegloper en kon ik geen aansluiting maken met de beslissende groep en het peleton. Ik werd afgevlagd bij het binnenrijden van Handzame.

Op zondag 19 maart ging ik van start in het West-Vlaamse Ichtegem. Het beloofde een zware koers te worden door de strakke wind. Er moesten 17 ronden van 7,8km afgelegd worden met telkens een kleine korte beklimming van De Reiger.
Al vanaf het begin postte ik mij goed vooraan om niet verrast te worden door eventuele waaiers. Na 3 ronden ging Gianni Marchand ten aanval en ik reageerde direct. We reden met 9 renners heel de wedstrijd voor en kregen al halfweg koers een minuut voorsprong. Na een goede verstandhouding tussen de renners, werd de voorsprong opgebouwd tot 2minuten en zat de winnaar zeker vooraan. Op 4 ronden van het einde werd er slag om slinger aangevallen, maar er werd geen vin gelost bij de koplopers.

De laatste 3 ronden ging Gianni, ik, Jens Vandenbogaerde en Dieter Bouvry met een stevige aanval tekeer die eventjes leidde tot een aanval met 4 renners die tot 15 seconden opliep. Maar die aanval werd teniet gedaan. De laatste km’ers viel ik aan, maar ik kreeg maximum 5 seconden die niets opleverde.. Op 900m van het einde werd ik gegrepen en het werd een spurt die al vanaf 500m werd ingezet. Alles zat bij mij er op en werd mooi 8e van de 127renners

8.953 thoughts on “Handzame Challenge + Ichtegem

  1. myhome

    I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

  2. graliontorile

    Hi there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Great blog and superb design.