GP Piëmont Pirineeën

Van vorige vrijdag tot zondag (26-28augustus) stond ik aan de start van de 2.12 ronde Tour Du Piëmont Pyrineeën !

Er werden 3 ritten verreden :

Rit 1 : Navailles Angos – Serres Castet 125 km -> In het begin hadden wij na 1u een gemiddelde snelheid van 47maar liefst . Door het wisselvallige (franse) parcours (hellingen van 1km aan 12%) en slechte wegen , was het een gevaarlijke etappe ! ik probeerde af en toe mee te springen maar niet snel werd er een vlucht op poten gezet . Op 50km van het einde gingen er 5 renners ervandoor en 3 renners konden voorop blijven met 1minuut nog voorsprong op ons ! De laatste Km was een venijnige helling van gemiddeld 12% aan een stuk . In de groep kon ik nog een goeie punch placeren en werd 13e

Rit 2 Etsaut – Laruns 125 km -> Een lastige bergrit met ondermeer de bekende Tour De France hellingen de Col de Soulor en de Col d’Aubisque ! beiden goed voor 33km klimmen ! Al na de start werd er weer fel gereden ! Ik sprong eventjes mee en kon een 2e plaats grijpen in het klassement voor de Point Chaud trui ! Voor de beklimming van de Soulor was het een zenuwachtige situatie . In het begin werd er een gezapig tempo verreden maar na 2km was het al redelijk snel aan het forceren die snelheid ! na 5km waren we nog maar met een man of 15 over! Ik kon heel goed het tempo bergop volgen en wou zeker nog een aanval plaatsen , maar op 7km van de top sloeg het noodlot toe en kreeg ik te maken met een lekke achterband .. Ik moest ruim 1minuut wachten op de motard die mij een nieuw wiel kon schenken . ik lag zeker 2′ achter op de groep . Direct na het opnieuw starten probeerde ik juist voor de limietgrens naar boven te rijden en kon nog tot op 30″ komen op de Aubisque . Maar tevergeefs er niet meer bij geraken na een te risicovolle afdaling te hebben nemen . Ik werd wel nog 15e maar een top 10 zat er zeker in volgens mij !

Rit 3 Pau – Pau 119 km -> In het begin sloegen de aanvallen weer toe . Er reden 10renners weg en namen maximum 2:15 seconden . 2 renners bleven voorop en gingen strijden voor de overwinning! De laatste 30km was een constructie van de finale van een kleine mini-luik-bastenaken-luik (+/-) 4hellingen in 20km tijd . Een harde finale dus ! na de 3e helling bleven er zo’n 30renners nog in het peleton en gingen spurten voor de ereplaatsen ! De laatste km ging bergop rond 5 à 6% ! Er werd fel bergop gereden en ik wachte mijn spurtschot af maar tevergeefs zette ik te laat aan en zat ingesloten maar werd wel mooi 13e nog !

Dus een 13e algemene klassering en een
4e plaats bij de beloften ! Alsook een 2e plaats in het ploegenklassement ! Ik ben heel tevreden over deze ronde en ben blij dat ik gevonden heb waar ik het best in
ben ! Ik wil heel graag mijn ouders vriendin en De ganse omkadering en de BEER bedanken voor hun steun en vertrouwen in ons !IMG_3739

3 thoughts on “GP Piëmont Pirineeën

  1. gate.io retrait

    I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *